CICAVÍZIÓ – Bojtor Verabella kiállítása a Görbe Bögrében

2019. szeptember 19-e délelőttig tekinthető meg Bojtor Verabella “CICACÍZIÓ” című kiállítása a Görbe Bögre galériáján. Kövér macska, lusta macska, kockamacska, csigamacska, kávézó cicus, Rambócat és társai várják az érdeklődöket július 25-óta olajfestményeken, akvarell képeken, valamint bakelit lemezekre felestve.

Bojtor Verabella 45 éves szentendrei képzőművész. Művészeti pályafutását 18 évesen kezdte performerként. Az underground szcénában éveken keresztül dolgozott látványtervezőként. Később úgy döntött, hogy új útra lép az önkifejezésben, így 2000-től grafikusnak állt. Hamar kifejlesztett egy teljesen sajátos, csak rá jellemző akvarell technikát, majd a későbbiekben az olajfestészet felé fordult, melyben szintén a mások által nem járt utakat kereste és keresi azóta is. A mai napig nem tud egyetlen stílus mellett lehorgonyozni, technikája állandó fejlődés alatt áll. Előfordul, hogy ha valami különösen gondolatébresztő fadarabot talál, akkor azt megfaragja, majd kifesti. Kísérleti kutatásokat folytat a papírmasé és a textíliák irányába is. Világa mindig kedves, és szórakoztató.

A kiállítást Szerényi Gábor újságíró nyitotta meg igazán szórakoztató beszédével, ahol szintén betekintést nyerhettünk a macskák titkos életébe.

Szerényi Gábor és Bojtor Verabella

A művész gondolatai:

“Számomra a művészet nem egyszerűen hivatás, hanem életforma is. Amikor éppen nem alkotok, akkor figyelek, nézek, felszippantom a világot. Stílusom a mágikus-irrealizmus, kolorizmussal bőségesen nyakon öntve. Nem tudni figuráim honnan jönnek és hová tartanak, egy azonban bizonyos: rajtam keresztül cseppennek a vászonra, az az én munkám, hogy a lehető legjobban szolgáljam a történtüket.”

https://www.facebook.com/szabaduszokepzomuvesz

https://www.facebook.com/verabellamanufaktura/

 

A kiállítás megtekinthető Budapesten, a Rökk Szilárt utca 3. szám alatt.

Nyitva tartás: H-Cs: 8:00–21:00, P-Szo: 8:00–22:00, V: 14:00–21:00