ÁRAMLÁSBAN — Papp Norbert kiállítása a Görbe Bögrében

2019. március 21-től május 2-ig tekinthető meg Papp Norbert “Áramlásban” című kiállítás Budapesten a Görbe Bögre galériáján. A megnyitó alkalmából az alkotó mellett Nágel Kornél grafikus is köszöntőt mondott, valamint egy fényrajz parformanszot is láthattak az érdeklődők.

Papp Norbert 1981 júniusában született. A rajz szeretete és a fantázia birodalma kora gyermekkorától jelen volt életében. A klasszikus festmények éppúgy inspirálták mint a képregények vagy a rajzfilmek. Alkotói stílusában felismerhető ezeknek a keveredése. A határorzott kontúrok és a élénk, vibráló színek világában otthonosan mozgó alkotó mindig több értelmű, ember központú képeket hoz létre. Az álmok, és a valóság hétköznapi észlelésén túli tapasztalatok jelennek meg közérthető módon képein. Szívesen kísérletezik különböző festészeti és grafikai technikákkal.

Magabiztosan tárja elénk az olykor álmokból, olykor pedig a minket körülvevő életből merítkező pillanatokat. A megállított idő érzeténél többet rejtő alkotások mögött szinte kivétel nélkül rejtett mondanivalót találunk. A holisztikus szemléletmód finom egyensúlyban találkozik az egyéni psziché mélységeinek ábrázolásával. Képein a klasszikus festészet szabályait és technikáit ötvözi a gondolat és a képzelet szabadságával, alkotásait így a lendület és kifejezésbeli kötetlenség hatja át.

Igazi kuriózumnak számítanak a képek között a festőművész néhány olyan technikával készített alkotása, melyek UV fény hatására egy újabb dimenziót tárnak a nézők szemem elé.

Papp Norbert munkáiról mesél.

Papp Norbert szívesen alkot nyilvános helyeken, fesztiválokon. A homokanimáció és a fényrajz segítségével megszülető dinamikus történetek, szabad improvizációk minden esetben nagy sikernek örvendenek.
Zenei videók, konferenciák, céges rendezvények, koncertek, családi ünnepek és még számos különleges rendezvény hangulatát tette emlékezetessé az elmúlt 6 évben animáció és alkotásai segítségével.

Az UV-fényrajz egy speciális fényérzékeny vásznon UV lézerek segítségével jön létre. A lézerek az északi fény jelenségéhez hasonlóan zöld fényt ‘gerjesztenek’ a felületen, ami pár másodperc után elhalványul. Az így rajzolt képek és történetek különös hangulatot teremtve varázsolják el nézőiket.

Nágel Kornél grafikus köszöntője.

https://www.artofpapp.com

https://www.facebook.com/artofpapp/

 

A kiállítás megtekinthető Budapesten, a Rökk Szilárt utca 3. szám alatt.

Nyitva tartás: H-Cs: 8:00–21:00, P-Szo: 8:00–22:00, V: 14:00–21:00