A TÚLOLDALON FELFELÉ — Alexandra Prajer kiállítása a Görbe Bögrében

Szeptember végétől november közepéig tekinthető meg Alexandra Prajer lengyel származású festőművész “A túloldalon felfelé” című kiállítása Budapesten, a Görbe Bögre Galériáján.

Az alkotó a művészeti ihtletettségét sokszor gyakori utazásaiból meríti. Ukrajna, Lengyelország, India, Indonézia, Dél-Korea és Kína különböző tartományai mind újabb és újabb lehetőséget kínátak számára, hogy néhány jellegzetesen békés, nyudodt atmoszférájú tájat vagy akár a mindennapokból kiragadott jelenetet megfessen.

Alexandra Prajer Lengyelországban, szülővárosában, a gdanski Polytechnic egyetemen építészként végezte tanulmányait. Ebben az időszakban szenvedélyesen érdekelték a modern gobelinek, és lelkes résztvevője volt a párizsi Torocadéróban található Tengerészeti Múzeumban tartott kiállításon.

A lengyelországi hadiállapot éveiben, 1981-el kezdődően a franciaországi Nantesban építészként dolgozott, miközben művészetet tanított.

1991-től Luxemburgban élt és dolgozott tovább. Önmagát és képességeit folyamatosan továbbfejlesztve számtalan kiállításon vett részt és nyert különböző díjakat Franciaországban, Luxemburgban és Németországhban.

Ezt követően a franciaországi Lille-be költözött, majd 1999-től 7 éven át saját galériát vezetett. Ennek révén Európa minden részéből sok művésszel volt módja megismerkedni. Rendszeresen meghívják Franciaországba és Lengyelroszágba kiállítani. A 2012-as és a 2013-as, Párizsban rendezett Salon d’Automne résztvevője volt.

Művészeti tevékenységén túl különböző luxus kivitelezésű belső tervezési projekteket vezet.

2010 óta részben Hong Kongban, részben a franciaországi Pont-à-Vendin-ben él és fest. Franciországban évente tart nemzetközi művésztelepet, valamint saját maga is rendszeresen részt vesz hasonlókon, más és más országokban.

A kiállításon látható alkotások egy különleges technikával készültek: üveglapok hátuljára történt a festés.

A kiállításmegnyitó alkalmából a vendégeket Fecsó Andrea, a MoMo Art Csoport egyik alapítója köszöntötte.

A kiállítás megtekinthető 2018. november 15-ig Budapesten, a Rökk Szilárt utca 3. szám alatt.