SZEMÉLYES TEREK — Oryszyn kiállítása a Görbe Bögrében

Oryszyn lengyel festőművész SZEMÉLYES TEREK című kiállításának ad otthont a Görbe Bögre galériája 2018. július elejétől. Az alkotót az utóbbi időben főleg az álom és a valóság keveredésének pillanata foglalkoztatja, így jelen tárlat az ezek közötti határ felderítéséről mesél.

“Jók vagy rosszak-e ezek a pillanatok? Energiával teliek, vagy épp ellenkezőleg? Milyen színeket érzékelünk ilyenkor? Az élet pillanatai ezek? Szeretném Önöknek megmutatni az érzéseimet, a szineimet, az energiámat.”

Oryszyn festészeti, grafikai és tájépítészeti tanulmányait Lengyelországban végezte. A Lengyel Művészeti Egyesület tagja. Festészettel, élőfestéssel és művészeti események szervezésével foglalkozik. Tagja a KIERUNEK festőcsoportnak. Alkotásai bemutatásra kerültek az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Litvániában, Ukrajnában és természetesen Lengyelországban.

“A festészetben azoknak a dolgoknak, érzelmeknek, jelenségeknek és eseményeknek a fizikai formába öntésének, a megjelenítése foglalkoztat, amelyeknek nincs önmagában formai alakja. Ennek a megvalósításában van segítségemre az absztrakt festészet. Célom, hogy energiával teli, autentikus festményeket alkossak. Osztom azt a nézetet, mely szerint az alkotás egy fontos mondanivaló kifejezését szolgálja.”

A kiállításmegnyitó alkalmából a vendégeket Fecsó Andrea, a MoMo Art Csoport egyik alapítója köszöntötte.

A kiállítás megtekinthető 2018. augusztus 23-ig Budapesten, a Rökk Szilárt utca 3. szám alatt.

Az alkotóról bővebben: http://oryszyn.eu