MINDENKI MÁS — Orsi Mild kiállítása a Görbe Bögrében

Orsi Mild Stockholmban élő budapesti származású festőművész és pedagógus MINDENKI MÁS című kiállítása nyílt meg a MoMo Art Csoport szervezésében 2017. július 6-án este Budapesten. A vidám és színes festmények két héten keresztül díszítik a Görbe Bögre Kávézó falait.

A gyerekek és az idősebbek is kedvelik Orsi Mild szeretet sugárzó képeit. Csak állatokat fest különféle emberi szituációkban. Egyetlen emberi motívum jelenik meg bizonyos festményein, The Lonely Man – egy visszatérő emberi alak, bottal és húzós táskával. Orsi a szemlélőre bízza a ennek a figurának (is) az értelemezését.

Orsi Mildnek átlagosan 10 kiállítása van egy évben, főleg Svédországban, Magyarországon, de más európai országokban is. Célja, hogy minden embert megszólítson.

Résztvevője zsűrizett kiállítasoknak, nivósabb állami (svéd) kiállítasoknak, de szívesen állít ki könyvtárakban és kávézókban is. Több festménye megtalálható irodákban, iskolákban, óvodákban, de orvosi rendelőkben, kórházakban is. Minden évben részt vesz jótékonykodási kiállításon vagy együttműködik különféle szervezetekkel, csoportokkal támogatás céljából.

Pár éve beválasztották a Svéd Művészegyesület tagjai közé, aminek ma már vezetőségi tagja. Ezen kívül tagja a Svéd Vizuális Szerzői Jogi Társaságnak is, festményeit szerzői jogok védik.

A kiállítást Molnár Márk, egykori főiskolai csoporttárs, pedagógus kolléga, barát nyitotta meg. Kifejezett hangsúly volt a kiállítás apropóján – ami egyben Orsi Mild művészetre általában jellemző – az üzenet, miszerint legyünk bátrak és legyünk önmagunk, legyünk azok, akik vagyunk. Ezt a gondolatot Orsi is megerősítette a megnyitó után. Minden ember más, és mindenki úgy jó, ahogy van.

A megnyitót követően egy kis szabad beszélgetésre is sor került, ahol a látogatók megnézhették a 17, Budapestre szállított képet. Néhányukon megtalálható a “Lonely man”, aminek jelentőségét és jelentését ezen kiállítás alkalmával se tudták meg a látogatók. Orsi elviccelte a kérdést: ha meg szeretnénk tudni a figura, az egyetlen emberi alak szimbólumiságát, akkor gondolkodjunk tovább.

A kiállítá megtekinthető 2017- július 20-ig a Görbe Bögre Kávézó galériáján. Budapest, 1085 Rökk Szilárd utca 3.

Orsi Mild: www.orsimild.com
Art Gallery: http://www.konstgalleri.se/orsimild
Facebook: https://www.facebook.com/orsimildart
Instagram: https://instagram.com/orsimildart