HOGYAN KÉNE LENNEM? — Dénes Ágnes Dóra kiállítása a Görbe Bögrében

Dénes Ágnes Dóra festményeiből nyílt kiállítás a MoMo Art Csoport szervezésében Budapesten, a Görbe Bögre Kávézó galériáján. Ágnes a MOMO Személyes Budapest alkotói felhívásra benyújtott munkájának elismeréséül a MoMo Art Csoport és a Görbe Bögre Kávézó közös különdíjaként részesült szintén egy önálló kiállítás lehetőségében.

A különös festmények egy része mindennapjaink eszközeit emelik művészi szintre. A “konyha sarokban” betekintést nyerhetünk egy éppen kukoricát pattogtató mikrohullámú sütő belső életébe, vagy akár egy hűtőszekrény ajtaja mögötti idillbe. Mindez gondos festői eszközökkel és kifinomult ecsetkezeléssel megalkotva képezi le jól megszokott valóságunkat.

Dénes Ágnes Dóra az ELTE szociológia szakán kezdte tanulmányait, ám 2003-tól már a Képzőművészeti Egyetem festő szakára járt. 2006-tól ugyanitt intermédia tanulmányokat folytatott, és egy szemeszteren át Nizzában a L’École Nationale Supérieure d’Art hallgatója volt. 2003 óta szerepel csoportos kiállításokon és művésztelepeken. Erasmus- és Derkovits-ösztöndíjban is részesült korábban.

A megnyitó alkalmával Rékai Anett költő saját versei felolvasásának köszöntehően egyre közelebb kerülhettek az érdeklődők a festményekhez. Anett több alkotása is kimondottan Ágnes képei alá íródott.

A kiállítás megtekinthető 2017. júlis 5-ig a Palotanegyed szívében, a Rökk Szilárd utca 3. szám alatt.