Simulacres et Simulation performansz

Improvizatív zenei utazás és élő festés a Māyā-n, azaz a káprázaton keresztül. Mi a valóság? Mit fogunk fel belőle? Mi teremtjük a valóságunkat? Létezik-e több féle valóság? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegetett a performansz a kortárs kísérleti zene és a pillanatnyi benyomásokon alapuló hangulati festészet segítségével.

Noha a jelenség, miszerint több művészeti ág egyszerre van jelen egy színpadon, nem újkeletű, azonban bátran kijelenthetjük, hogy nem is tartozik a megszokott, mindennapi események közé.

A MoMo Art Csoport három tagja – társművészekkel karöltve – a “Simulacres et Simulation” című performanszával tett kísérletet arra, hogy bemutassa a festészet és a zene születését, illetve a két művészeti ág intuitív, egymásra választ adó kiteljesedését.

2015. május 21-én a Brody Studio-ban Benkő Zsolt, Kertész Endre és Gábor Eddi Taft improvizatív zenei motívumaira Máthé Zsuzsa Sedah és Fecsó Andrea valós idejű festészettel reagáltak. A rendhagyó előadás során az eleinte kaotikusnak tűnő ecsetvonásokból lépésről-lépésre érhettük tetten a komplex festmények megszületését, miként a helyenként fájdalmasan felcsengő szaxofon szólamok is lágyan ringató csellójátékba csaptak át.

IMG_0321

IMG_0320

IMG_0323

IMG_0315

Máthé Zsuzsa Sedah: GLOBALIA
Akril, vászon (70×100 cm)
Fecsó Andrea: DNSYSOS
Akril, vászon (70×100 cm)

 

Az élőben készült festmények megtekinthetők a Brody Studio-ban, a VI. kerület Vörösmarty utca 38. szám alatt.